Alertă de dispariție în Prahova. Nițulescu Bogdan Ionuț a plecat de lângă soția sa, în timp ce se afla în autoturism cu aceasta, fără a spune unde pleacă sau motivul pentru care a ales să plece. Oamenii legii au demarat operațiuni de căutare și cer ajutorul cetățenilor. Cine îl vede pe bărbat este rugat să sune la 112.
În data de 23 octombrie, Nițulescu Bogdan Ionuț a plecat voluntar din propria mașină – în care se afla alături de soția lui – în localitatea Blejoi, județul Dâmbovița. Fără a spune direcția în care se îndreaptă sau motivul pentru care a plecat, bărbatul de 43 de ani s-a făcut nevăzut. La două zile distanță, începând cu data de 25 octombrie 2024, rudele acestuia au încercat să-l sune, însă telefonul său este închis. Autoritățile române au dreptul de a solicita sprijinul cetățenilor în cazul în care nu reușesc să găsească o persoană dispărută. Dacă o vede cineva sau are informații despre Nițulescu Bogdan Ionuț, are obligația de a suna de urgență la 112.
SEMNALMENTE: Înălțime:1 .68 cm, Greutate:65 kg, Culoare piele:ALBĂ, Corpolență: SLAB, Culoare păr:NEGRU, Natura păr:DREPT, Lungime păr:MIJLOCIE, Coafură:CĂRARE PE STÂNGA, Contur față:OVAL, Înălțime frunte:MIJLOCIE, Înclinare frunte:VERTICALĂ, Culoare ochi:CĂPRUI, Mărime ochi:MIJLOCII, Forma urechi:TRIUNGHIULARĂ, Mărime urechi:MARI, Profil nas:DREPT, Mărime nas:MIJLOCIU, Mărime gură:MIJLOCIE, Grosime buze:GROASE,
”În data de 23.10.2024, persoana în cauză a plecat voluntar de lângă soția lui, în timp ce se afla în autoturism cu aceasta, fără a spune motivul plecării, iar din data de 25.10.2024, acesta are telefonul închis.
Semnalmente: înălțime: 1.68 cm, 65 de kg, constituție slab, păr: brunet, ochi căprui, fără barbă. La momentul plecării purta pantaloni de culoare gri, o geacă vișinie. Fără semne particulare”, se arată în anunțul Poliției Române.
Conform legii în vigoare, persoanele care dețin informații sau l-au văzut pe Nițulescu Bogdan Ionuț sunt rugate să se prezinte la cea mai apropiată unitate de poliție sau să apeleze numărul unic de urgențe 112.
„Polițiștii care desfășoară activitatea de căutare a unei persoane dispărute au dreptul de a prelucra date și informații necesare găsirii persoanei respective, obținute din surse accesibile publicului.
(1) În scopul obținerii sprijinului populației pentru găsirea persoanelor dispărute, organele de poliție au dreptul de a face publice informațiile prevăzute în secțiunea publică a bazei de date privind persoane dispărute prin următoarele mijloace:
a) site-ul propriu de internet sau alte forme de comunicare on-line;
b) mass-media centrală și locală, audio-video sau scrisă;
c) campanii de informare;
d) diseminarea către persoanele partenere”, arată art. 27.